Pagina's EN

Ondertitel

TRANSLATIONS SUOMI SVENSKA NEDERLANDS

Pagina's NL

11.2.16

A Piece of Finland presenteert een literaire avond met Thijs Feuth

Schrijver, arts en marathonloper Thijs Feuth (1981) studeerde geneeskunde in Amsterdam en werkt als arts in Fins Lapland. Op woensdagavond 23 maart is hij te gast in A Piece of Finland in Amsterdam, waar hij met vertaalster Sophie Kuiper in gesprek gaat over zijn literaire debuut Zwarte ogen (De Arbeiderspers, 2015).

Wat zoekt een mens in de onherbergzame wouden van Noord-Finland? Wat inspireert een Nederlandse schrijver tot een roman die past in de lange Finse traditie van escapisme in de natuur? Kom op 23 maart naar A Piece of Finland, neem een Karelisch pasteitje of een Fins kaneelbroodje en maak kennis met de schrijver van Zwarte ogen.

Woensdag 23 maart 2016
18.15u tot 19.45u
Gratis entree
A Piece of Finland, Haarlemmerdijk 66, Amsterdam

Aanmeldingen via sophie.e.kuiper@gmail.com of de Facebookpagina van A Piece of Finland


Over Zwarte ogen:

Karel Marsman, een uiterst succesvolle advocaat met uitzicht op een leerstoel aan de universiteit, stopt plotseling met zijn werk en onttrekt zich aan het maatschappelijk bestaan door, zonder zijn vrouw er vooraf van op de hoogte te brengen, naar het noorden te reizen. Hij gaat naar de moerassen van Finland, waar hij mensen en dieren ontmoet, maar niet erg veel. Langzaam komt de lezer erachter dat zich daar een paar jaar eerder in het leven van Karel een persoonlijk drama heeft afgespeeld.